SZÉP kártyás változások 2023-ban

2023.01.09
Ahogyan azt a napokban már bizonyára sokan olvastátok, hallottátok a hírekben, 2023. 01. 09-től, azaz a mai naptól megszűnik a SZÉP kártyák alszámláinak a megkülönböztetése. Mától egyetlen számla marad, ami korábban szálláshely alszámlaként funkcionált. 

Minden, korábban a SZÉP kártyátok másik két alszámlájára érkezett összeg legkésőbb ma átvezetésre kerül a fennmaradt szálláshely alszámlára és ettől kezdve a munkáltatóitok is ide utalják majd ezt a fajta juttatást Nektek.


Mit jelent ez a gyakorlatban Számotokra?


Egyszerűsödik és ezáltal gyorsul a fizetési folyamat: a SZÉP kártyás applikációban vagy terminálon keresztül vagy online fizetésnél innentől kezdve nem szükséges alszámlát kiválasztani, hiszen fejenként egyetlen számlája marad mindenkinek, amiről a rendelkezésre álló keretét használhatja.

Ez a megmaradt számla, ugyan egyelőre "szálláshely" néven fut, de ettől függetlenül az itt lévő összegből minden olyan vállalkozásnál fizethetsz, amelyik a törvény szerint eddig is jogosult volt a tevékenységi köre alapján SZÉP kártyát elfogadni.

A félreértések elkerülése végett célszerű lenne a törvényhozóknak a szálláshely alszámla nevét törölni és egyszerűen SZÉP kártya számlaként vagy rendelkezésre álló, azaz felhasználható keretként hivatkozni rá. (Hacsak nincs olyan hátsó szándékuk második fázisként, hogy egy tollvonással eltöröljék a jelenlegi szabályokat egyik éjről a másikra és csak a szálláshely-szolgáltatóknak engedélyezzék majd az elfogadást...)Fizethetem a SZÉP kártyámmal a masszázsom árát a Silence Massage-ban 2023. 01. 09-től továbbra is?


A válaszom az, hogy igen, de nem minden esetben. 

Mint azt megfigyelhettétek, sok vállalkozással ellentétben nem nyúltam az árlistámhoz 2023. 01. 01-el, azaz az áraim a tavaly őszi árlista-módosítás óta változatlanok jelenleg is. Ahhoz, hogy ezt még egy darabig fent tudjam tartani a jelenleg száguldó infláció nyomása alatt is, úgy döntöttem, hogy 2023. január 9-től, azaz a mai naptól SZÉP KÁRTYÁS FIZETÉST KIZÁRÓLAG A TELJES ÁRÚ MASSZÁZSAIMRA FOGADOK EL, azaz ÁRKEDVEZMÉNYT TARTALMAZÓ MASSZÁZS VAGY MASSZÁZSCSOMAG (ez utóbbi, ha lesz még valaha esetleg elérhető nálam újra) KIZÁRÓLAG KÉSZPÉNZZEL VAGY AZONNALI ÁTUTALÁSSAL FIZETHETŐ!


Ennek oka, hogy a kedvezmény(ek) adásával egyidejűleg nem tudom már vállalni a bankok jutaléklehúzását, ami tranzakciónként 3,6% elvonást jelent tőlem. A szerződés szerint többlet díjat tilos felszámítani SZÉP kártyás fizetésnél. Ezt nem tettem és nem is teszem a jövőben sem. Viszont kedvezmény adására nem kötelezhetnek a bankok, így ezt figyelembe véve vezetem be ezt a változtatást.


Szóval ha mindenképpen szeretnétek használni az OTP vagy K&H SZÉP kártyátokat nálam a masszázsotok árának a kiegyenlítésére, akkor az árlistámban szereplő teljes árakon tehetitek meg azt továbbra is. Ha viszont jogosultak vagytok az akcióimban szereplő valamelyik árkedvezményre és szeretnétek kihasználni azt, akkor elfogadjátok, hogy ez esetben azonnali átutalással vagy készpénzzel tudtok fizetni.


Fontos infó: a Korona kedvezménykártyákkal kérhető bónusz masszázsidők igénybe vételekor továbbra is fizethető a masszázs SZÉP kártyával, amennyiben az esetlegesen melléjük járó törzsvendégkedvezményről vagy pedagógus kedvezményről ezeknél az alkalmaknál lemondtok!


Megértéseteket köszönöm!