Megéled vagy csak túléled?

2017.07.17

Úgy érzed, hogy egy állandó, fárasztó mókuskerék az életed? Robotpilóta üzemmódban végzed a napi teendőidet? Felemészt a stressz? Tudod, hogy váltanod vagy változtatnod kellene, de nem teszed? Nem látod a megoldást, csak a problémák tornyosuló hegyét? Ha van egy kis szabadidőd, nincs kedved semmihez és senkihez, csak bevágódsz a tévé elé és zombi módjára nézel ki a fejedből? Folyton panaszkodsz, hogy mi nem jó az életedben? Mindig minden bajról csak mások tehetnek?

Kérlek, állj meg egy pár percre és gondolkodj el az alábbi kérdéseken:

Csak őszintén... Mikor hallottad utoljára kellemesnek a madarak csicsergését? Mikor örültél legutóbb a nap melengető sugarainak vagy éppen a hűsítő szellőnek, esetleg egy frissítő zápornak, az eső illatának?Mikor vetted észre utoljára, hogy milyen szép a környék a sok színes virágtól? Mikor dicsérted meg legutóbb a párodat, hogy mennyire jól néz ki? MIKOR NÉZTÉL UTOLJÁRA ELÉGEDETTEN A TÜKÖRBE? Mikor veregetted meg valamelyik kollégád vállát, hogy ez igen, szép munka volt? Ha vezető vagy, mikor dicsérted meg legutóbb valamelyik alkalmazottadat bármiért? Mikor mosolyogtál az utcán vagy bárhol csak úgy egy idegenre? Mikor segítettél utoljára bármiben egy ismerősnek vagy akár egy teljesen ismeretlennek önzetlenül? Mikor beszélgettél mostanában valakivel anélkül, hogy panaszkodtál volna bármiről? Mikor éreztél hálát utoljára és mondtál érte köszönetet valakinek vagy csak úgy az életnek? Mikor érezted Magadat igazán boldognak? 

Add meg a válaszaidat saját Magadnak és mérlegelj, jó irányba tartasz-e.

Ha negatívan látod az életedet, eljött az ideje, hogy jó messzire elhajítsd azt a "szemüveget", amelyen keresztül jelenleg szemléled a világot! 

Válts fókuszt! 

Használd többet ezeket a varázsszavakat a mindennapi életedben:

  • Köszönöm!
  • Légy szíves!
  • Ne haragudj!

Merj nemet mondani, ha úgy érzed, valami nem fér bele az idődbe vagy ha valamivel nem értesz egyet!

Állj ki Magadért! 

Ha szeretnél elérni valamit, hajítsd a sarokba a kifogásaidat és tegyél érte! Hidd el, sokkal kevésbé fogod bánni, ha véletlenül nem sikerül elérni a célodat, mintha meg sem próbáltad volna! Már csak a tudat miatt is, hogy Te mindent megtettél, nem Rajtad múlt.

Olyan a világ, amilyennek Te látod! 

A Te döntésed! A Te életed! Tedd szebbé, mert csak egy van belőle!

MEGÉLED VAGY CSAK TÚLÉLED?