Érintésmentes fizetés

2020.10.21

Szeretnélek tájékoztatni, hogy a Silence Massage-ban a masszázsod árát az AFR-nek köszönhetően azonnali átutalással is fizetheted! 

A vírushelyzetben ez az egyik legbiztonságosabb fizetési mód, hiszen még csak bankkártyát sem kell hozzá átadnod és PIN-kód pötyögésre sincs szükség hozzá egy terminálon! Sőt, az sem kizáró ok, ha egyáltalán nincs bankkártyád, ugyanis elegendő hozzá a HUF-os bankszámlád!

Amit az AFR-ről (Azonnali Fizetési Rendszerről) tudni kell: 

  • 2020. március 2. óta az összes hazai banknál elérhető az azonnali átutalás, tehát nem szükséges rá külön szerződni, kérvényezni, automatikusan adott minden bankszámla tulajdonos számára ez a lehetőség.
  • Csak HUF-os bankszámláról HUF-os bankszámlára intézett (10 millió Ft alatti összegű) HUF-os átutalásokra vonatkozik.
  • Hétvégén és ünnepnapokon is elérhető 0-24 óráig.
  • Az így küldött összeg 5 másodpercen belül megérkezik a kedvezményezett bankszámlájára.
  • A gyorsaságát és a működését éppen a múlt héten teszteltük az egyik kedves Vendégemmel, amit ezúton is köszönök Neki! :)

Hogyan működik ez nálam a gyakorlatban, mire lesz szükséged hozzá?

Mivel azt tapasztalom, hogy kortól függetlenül a Vendégeim 99,99%-a használ már okostelefont és azzal együtt mobilnetet is, ezek mellé még egy megfelelő fedezettel (min. az igénybe vett masszázs ára) rendelkező HUF-os bankszámlára és a telefonodra letöltött netbank applikációra van szükség. 

(Ha még nincs internetbankod, akkor arra a szolgáltatásra a saját bankodnál tudsz szerződni. A legtöbb bankszámlacsomag tartalmazza általában ingyen, de ez bankonként és bankszámlacsomagonként eltérő lehet. Ha ezzel kapcsolatban kérdésed van, bizonytalan vagy, akkor érdeklődj a bankodnál, biztosan segítenek majd!)

Ha a fentiek közül adott minden, akkor a masszázs végén az okostelefonod segítségével a netbank applikációban tudod indítani az átutalást ezekkel az adatokkal:

Kedvezményezett neve: Dobi Mónika

Kedvezményezett bankszámla száma: 12100011-17907064-00000000 (Gránit Bank)

Összeg: ez a mindenkori árlistám szerinti, de ezt személyesen átutalás előtt úgyis egyeztetjük.

Közlemény: masszázs


A netbankomon keresztül tudom csekkolni, hogy megérkezett-e az összeg, kiállítom róla a számlát és meg is vagyunk.

Amit javaslok, hogy ha visszajáró Vendégem vagy és tervezed, hogy rendszeresen így fizetsz majd nálam, akkor mentsd el a netbankodba sablonként ezeket az adatokat, mert ezzel időt tudsz spórolni, illetve elég egyszer bepötyögni helyesen az adatokat és max. árváltozás esetén az összeget kell majd módosítanod.

(Több Vendégem kérdezte már korábban a SZÉP kártyás fizetések során is, hogy miért nem használok bankkártya terminált. A válaszom nagyon egyszerű: nem éri meg nekem. Egyrészt a terminálnak vagy egy egyszeri, húzós díja van és/vagy havidíja + hozzá külön mobilnetdíj + tranzakciónkénti díj. Sokan nem tudják, de ha valahol bankkártyával vagy SZÉP kártyával fizetsz, akkor az ugyan Neked nem jelent plusz költséget, ugyanakkor a kereskedőtől vagy szolgáltatótól a bankok %-os jutalékot vonnak le. Azaz mi, elfogadók nem a teljes fizetett összeget kapjuk meg, hanem SZÉP kártyás fizetés esetén pl. csak a 96,4%-át. E mellé jön még a többi, fent felsorolt összetevő díja terminálhasználat esetén.)


Ami miatt érdemes az azonnali átutalást választanod:

  • érintésmentes, gyors és biztonságos fizetési mód vírushelyzettől függetlenül,
  • nem kell kp-t Magadnál tartani, kp-t felvenni hozzá automatából,
  • mivel ebben az esetben egyből a konkrét pontos összeget küldöd át nekem, nem kell aggódnod, hogy tudok-e vajon visszaadni pl. nagycímletből,
  • ha készpénzkímélő, elektronikus fizetési módot választasz, azzal hozzájárulsz a gazdaság fehérítéséhez is, ugyanis annak nyoma van, nem lehet "okosban csinálni", ahogy ezt sokan teszik sajnos a gazdaság mindenféle területén kp elfogadás esetén! 

Szóval csak bátorítalak, hogy élj ezzel a fajta kényelmes elektronikus fizetési móddal, ahol csak lehet, hogy ezáltal is csökkentsd a készpénzes tranzakcióid számát!